Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Δεν μπορεί να παραμείνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τα ήθη μας.

Στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με τους γάμους ανηλίκων, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης. 
Στην παρέμβαση του καταδίκασε απερίφραστα την βάρβαρη αυτή πρακτική, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα έχει εμφανιστεί εξαιτίας της έλευσης των λαθρομεταναστών. 
Τέλος, ζήτησε την άμεση τιμωρία και απέλαση όσων εξαναγκάζουν ανήλικους σε γάμο. 
 Η παρέμβαση:
 "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι γάμοι ανηλίκων, ειδικά δε παιδιών σε προ-εφηβική ηλικία ή στην έναρξη της εφηβείας, είναι για τα δεδομένα του Δυτικού πολιτισμού απορριπτέοι και καταδικαστέοι. 
Ο δε εξαναγκασμός σε γάμο είναι απεχθής σε οποιαδήποτε ηλικία, πόσο μάλλον όταν αφορά ανηλίκους. Ευτυχώς, εξ όσων γνωρίζω, το νομικό πλαίσιο σε όλες τις χώρες της Ένωσης είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκές, ενώ και οι κοινωνίες μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων δεν αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές. 
Δυστυχώς όμως, με την δραματική αύξηση της λαθρομετανάστευσης και την εισροή στην Ευρώπη πληθυσμιακών ομάδων από χώρες με τελείως διαφορετικό πολιτισμό και ήθη, το φαινόμενο αυτό τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. 

Για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες πρακτικές, θα πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα. Το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να συμπληρωθεί όπου υπάρχουν κενά και οι ποινές να γίνουν πιο αυστηρές για τους παραβάτες. 
Όμως, πραγματική λύση θα υπάρξει μόνο εάν καταστήσουμε σαφές σε όσους εισέρχονται νόμιμα στην Ευρώπη με σκοπό να εγκατασταθούν σε όσες χώρες επιθυμούν να τους δεχτούν, πως, ασχέτως με τις παραδόσεις και τα εντός εισαγωγικών έθιμα που έχουν στις χώρες προέλευσης τους, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις αξίες και τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλιώς δεν μπορούν να παραμείνουν στην ήπειρο μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.