Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Στρασβούργο, Ολομέλεια ΕΚ 04/10/2017 Ομιλία Στρατηγού Συναδινού. Προετοιμασία συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βίντεο.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης και 20ής Οκτωβρίου 2017 επισημαίνοντας ότι, έπειτα από χρόνια τελματωμένων ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, οι ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η διαδικασία είναι νεκρή, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δίδεται η χρυσή ευκαιρία στους ηγέτες των κρατών μελών , να διακόψουν οριστικά κάθε συνεργασία και συνομιλία με την Τουρκία. Η ομιλία: Βίντεο, κείμενο.


Κύριε Πρόεδρε,
Τα θέματα της ατζέντας της επόμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αν και πιστεύω ότι θα ακολουθηθούν οι ίδιες καταστροφικές πολιτικές στα θέματα μετανάστευσης, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του δήλωσε, ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται πια, την ένταξή της στην ΕΕ. Επιπρόσθετα, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι, η Τουρκία υπό την προεδρία του Ερντογάν έχει γυρίσει την πλάτη της στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπειτα από χρόνια τελματωμένων ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, οι ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η διαδικασία είναι νεκρή, γνωρίζοντας τους διωγμούς του Ερντογάν εις βάρος των επικριτών του, τις δηλώσεις του περί «ναζιστικών» κυβερνήσεων στην Ευρώπη και το δημοψήφισμα που του έδωσε υπερεξουσίες. Όμως τώρα είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους ηγέτες των κρατών μελών, να απαλλάξουν την Ευρώπη από τον Ερντογάν και να διακόψουν κάθε συνεργασία και συνομιλία με την Τουρκία. Ευχαριστώ Ελευθέριος Συναδινός Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.