Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε την οικονομία. Δείτε το βίντεο.

Σε συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου και παρουσία υπουργών των κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων και η κα Αντωνοπούλου, υπουργός εργασίας της Κυβέρνησης Τσίπρα, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Λάμπρος Φουντούλης. 
Τόνισε πως είναι πλασματική η μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, διότι αυτή έχει επιτευχθεί μέσω των ευέλικτων μορφών εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ και οι σημερινοί μισθοί δεν επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση. Επίσης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά την οικονομία. Η παρέμβαση:
 "Θα ευχαριστήσω κι εγώ τους Υπουργούς που βρέθηκαν στην επιτροπή μας και μας πληροφόρησαν για σημαντικά πράγματα, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ στην κα Υπουργό την κυρία Αντωνοπούλου σαν Έλληνας. Κυρία Υπουργέ, κάνατε μια ομιλία ευχολόγιο.

 Όπως σας ακούσαμε να λέτε για την κατάσταση στην Ελλάδα θα νόμιζε κανείς ότι η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα στα θέματα απασχόλησης. Μειώσατε λέτε σαν κυβέρνηση την ανεργία. Με ποιόν τρόπο; Με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης; Θεωρείτε ότι με την μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση μειώνετε την ανεργία; 

Μπορεί να χαμηλώνει πλασματικά ο δείκτης ανεργίας αλλά στην ουσία γίνεται μία ανακατανομή της φτώχειας. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας έχουν γίνει πλέον κανόνας. Απολύονται οι εργαζόμενοι και ξανά-προσλαμβάνονται με 4ωρα, ενώ στην πράξη δουλεύουν πάνω από 8 ώρες. Φυσικά οι απολαβές τους δεν τους επιτρέπουν καν να ζήσουν αξιοπρεπώς. 
Τα έσοδα δε των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται δραματικά με αυτόν τον τρόπο. 
Πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όταν με την υπερφορολόγηση των εταιρειών οδηγείτε στο κλείσιμο τους και στην απώλεια θέσεων εργασίας; Θα σας πω ένα παράδειγμα και σας προκαλώ να μου πείτε ότι είναι λάθος. 
Μία εταιρεία με 100.000 ετήσια κέρδη καλείται να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 110.000. Με αυτήν την λογική ή θα πρέπει να κλείσει ή να οδηγηθεί στην φοροαποφυγή και σε πρακτικές που προωθούν την παραοικονομία. 
Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί πραγματικά η ανεργία όσο δεν δημιουργεί η κυβέρνηση ένα δίκαιο και σταθερό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να γίνουν επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. 
Εάν όμως η πολιτική σας είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών, κάνοντας οικονομική αφαίμαξη των εταιρειών και των πολιτών, όλα όσα μας είπατε για προτάσεις και χρηματοδοτήσεις από το σχέδιο Γιούνγκερ είναι ευχολόγιο. 
Το σίγουρο είναι ότι δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε την κατάσταση στην κυβέρνηση και απλά κερδίζετε πολιτικό χρόνο εις βάρος της χώρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.