Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στρασβούργο, Λάμπρος Φουντούλης: Ναι στον αγωγό και όχι η Ε.Ε. να υιοθετεί την αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της Ρωσσίας. Βίντεο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συζητήθηκε η κατασκευή της επέκτασης του αγωγού Nord Stream.
Ο ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση στην συζήτηση και αντίθετα με την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που απροκάλυπτα τηρούσαν στάση υπέρ των Η.Π.Α. και εναντίον της Ρωσίας, αλλά και των ιδίων των συμφερόντων της ένωσης, ζήτησε συνεργασία και εταιρική σχέση μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας.
Επιπλέον, ζήτησε την άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.


Δείτε το βίντεο.
Η παρέμβαση:
«Πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως πίσω από τις αντιρρήσεις σας για την επέκταση του αγωγού Nord Stream δεν βρίσκονται παρά τα συμφέροντα των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. 
Λέτε πως πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται η Ένωση φυσικό αέριο. 
O αγωγός αυτός δεν εμποδίζει την εκμετάλλευση άλλων κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί, κάποια από τα οποία μάλιστα σε χώρες της Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αντιθέτως, η Τουρκία είναι εκείνη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τις εξορύξεις. 
Όσον αφορά την Ρωσία, η Ένωση είναι που υποστηρίζει την επιθετική πολιτική των Αμερικανών εναντίον της. 
Η Ένωση χρηματοδότησε και οργάνωσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ανέτρεψε την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση της, είναι η Ένωση που υποστήριξε τον γραφικό Σαακασβίλι εναντίον της Ρωσίας. Αντιθέτως, όταν η Ένωση επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσσία, κατ’ απαίτηση των Αμερικανών, ούτε για μια ώρα δεν σταμάτησε η προμήθεια φυσικού αερίου, αναδεικνύοντας πόσο ανεδαφικές είναι οι ρητορείες περί ενεργειακής ασφαλείας. 
Ο μόνος δρόμος που ευνοεί όλα τα μέρη και εξασφαλίζει την σταθερότητα στην ήπειρο μας, είναι αυτός της συνεργασίας και της έντιμης εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσσίας και των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.