Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο, μέτρα συζητούν οι ευρωβουλευτές.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα Τρίτη με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κα Φεντερίκα Μογκερίνι, τους τρόπους μείωσης των μεταναστευτικών ροών στην ΕΕ, ιδίως στη Μεσόγειο.
Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες, η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο και το μεταναστευτικό και η σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη.

Μετά το κλείσιμο της διαδρομής των Βαλκανίων και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, η Ιταλία έγινε το κύριο σημείο εισόδου στην ΕΕ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. 181.436 μετανάστες και αιτούντες άσυλο έφθασαν στις ακτές της το 2016 και 99.742 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 2.537 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φέτος κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
Τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους θέλουν η ΕΕ να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.