Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωβουλή, Στρασβούργο, Στρατηγός Ελ. Συναδινός: Ομιλία για την ενδοοικογενειακή βία. Δείτε το βίντεο.

Σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας ότι κάθε μορφής σωματική και σεξουαλική βία αποτελεί 
παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτεί  αυστηρότατη ποινική αντιμετώπιση. 
Ο επιδιωκόμενος σκοπός πρέπει να  είναι ο περιορισμός της και όχι η  υπερπροβολή συγκεκριμένων  ιδεολογικών αντιλήψεων που το μόνο  που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν  στερεότυπα και να αποπροσανατολίζουν  τους πολίτες.
Δείτε το βίντεο 
















Ακολουθεί η ομιλία: 

 Κύριε Πρόεδρε, Αναγνωρίζω τη βία,  λόγω και έργω, ως παραβίαση  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι απαραίτητη η ύπαρξη μέτρων προστασίας των θυμάτων καθώς και η πρόληψη, δίωξη, καταπολέμηση και εξάλειψη της. 


Όμως, η υπερπροβολή συγκεκριμένων ιδεολογικών αντιλήψεων με διφορούμενες, τύποις ανθρωπιστικές διατυπώσεις, ενισχύει στερεότυπα και αποπροσανατολίζει τους πολίτες. 
Η σύσταση επιτροπών και ομάδων «ανεξάρτητων ειδικών», με την υποχρεωτική υποστήριξη ΜΚΟ, που θεσμοθετεί επικίνδυνες εξαιρέσεις στην επαναπροώθηση λαθρομεταναστών, ή ποινικοποιεί την καθημερινότητα μέσω αφηρημένων εννοιών περί ηθικής παρενόχλησης, θα περιπλέξει τα εθνικά νομικά πλαίσια και τους αντίστοιχους ποινικούς κώδικες.

Αν πράγματι ο επιδιωκόμενος σκοπός είναι ο περιορισμός της βίας και όχι η κενολογία, προτείνω οι δεσμευτικές υποχρεώσεις προς τις γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία να επεκταθούν δίχως διακρίσεις και στους άνδρες, και η Επιτροπή να περιοριστεί στη διασφάλιση της έμπρακτης διεθνούς συνεργασίας. Κάθε μορφής σωματική και σεξουαλική βία, και άλλα συναφή εγκλήματα απαιτούν αυστηρότατη ποινική αντιμετώπιση, υπό την πλήρη δικαιοδοσία των κρατών μελών. Ευχαριστώ Ελευθέριος Συναδινός Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.