Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η Ένωση εξαθλιώνει τα Α.μ.Ε.Α.

Κατά την διάρκεια της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και στην συζήτηση σχετικά με τους ευάλωτους ενήλικες, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης. 
Στην ομιλία του, σημείωσε πως είναι θετική οποιαδήποτε παρέμβαση εξασφαλίζει τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε την Ένωση πως με τις πολιτικές που και αυτή επιβάλει στην Ελλάδα, μέσω των μνημονίων, στην πραγματικότητα καταδικάζει την μεγάλη πλειοψηφία τους να ζουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 
Τέλος, ζήτησε σαν πρώτο βήμα την εξαίρεση των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις περικοπές των επιδομάτων και των παροχών.
Δείτε το βίντεο 

Το κείμενο της παρέμβασης:

“Ο αριθμός των συμπολιτών μας που εμπίπτει στην κατηγορία που ορίζουμε ως ευάλωτοι ενήλικες,

είτε υπερήλικες είτε άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι μεγάλος και είναι προς τιμήν όλων το γεγονός πως έχουμε σήμερα εδώ ένα ψήφισμα που αφορά την προστασία και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας αυτών. Άλλωστε, η ποιότητα και το επίπεδο μιας κοινωνίας κρίνονται από τον τρόπο με τον οποίο στηρίζει τα πιο αδύναμα μέλη της.
Δυστυχώς όμως η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική σε πολλά κράτη της Ένωσης. Στην Ελλάδα, για να μπορέσει να αναλάβει ένας γονέας ενηλίκου με νοητική υστέρηση την δικαστική συμπαράσταση του παιδιού του, πρέπει να περάσει μέσα από μια ολόκληρη νομική διαδικασία η οποία μάλιστα του στοιχίζει και ένα αξιοσέβαστο ποσό.
Είναι όμως μεγάλη υποκρισία της Ενώσεως, από την μία πλευρά να ψηφίζει εκθέσεις με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών και από την άλλη να μην εξαιρεί τους γονείς τους από τις περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, αντίθετα, μέσω των προ-απαιτουμένων που και η ίδια η Ένωση επιβάλλει, εξαθλιώνει την ζωή τους. 

Τα έξοδα για μια οικογένεια που έχει ένα μέλος με ειδικές ανάγκες είναι αυξημένα. Καλώ λοιπόν το ευρωκοινοβούλιο και την Επιτροπή να εξαιρεθούν τα άτομα αυτά και οι γονείς τους από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, που παραπλανητικά η κυβέρνηση στην Ελλάδα τα ονομάζει μεταρρυθμίσεις.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.