Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στρασβούργο, Φουντούλης Λάμπρος: Η Δύση εξοπλίζει τους τρομοκράτες στην Συρία. Βίντεο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην Συρία, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης. 
Στην ομιλία του, κατήγγειλε τα δυτικά κράτη πως άμεσα και απροκάλυπτα χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις των ισλαμιστών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. 
Τέλος, κάλεσε την Ε.Ε. να αναγνωρίσει την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και να ξεκινήσει διάλογο μαζί της με σκοπό την επιστροφή της ειρήνης στην χώρα αυτή.

 Η ομιλία:

 "Κάνοντας μια μικρή έρευνα πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις στην Συρία, βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα, τα οποία πρέπει να τα αναφέρω στην ολομέλεια.
Προφανώς, καταδικάζουμε απερίφραστα το Ισλαμικό Χαλιφάτο
και φαίνεται πως σε ένα-δύο χρόνια η απειλή αυτή θα έχει εξαλειφθεί.

H Δύση όμως, επέλεξε να στραφεί εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης
της Συρίας, να εξοπλίσει και να χρηματοδοτήσει την αντιπολίτευση,δηλαδή τις συμμορίες των τρομοκρατών που παραπλανητικά χρησιμοποιούσαν την προμετωπίδα του δήθεν «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Δείτε το βίντεο.
Σήμερα, οι συμμορίες αυτές εντάσσονται στην Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ. Αυτή είναι η νέα ονομασία του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα στην Συρία. Ούτε οι Η.Π.Α., ούτε ο Καναδάς έχουν εντάξει ακόμα στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων την Ταχρίρ αλ Σαμ, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι για τα πραγματικά κίνητρα τους. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την χθεσινή εισβολή βρετανικών και αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. 
Καλώ λοιπόν το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει κάθε υποστήριξη σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση και να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, με μοναδικό σκοπό την επιστροφή της ειρήνης στην πολύπαθη αυτή χώρα και όχι την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.