Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Λάμπρος Φουντούλης, Βρυξέλλες: Κόβουν τις πληρωμές στα Α.Μ.Ε.Α. για να παρουσιάσουν πλεονάσματα. Βίντεο.

Ο Ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο και ενημέρωσε την επιτροπή απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου,, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σχολικά λεωφορεία του Σικιαριδείου Ιδρύματος. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρεία που εκτελούσε τα σχολικά δρομολόγια διέκοψε τις υπηρεσίες της, μετά από αρκετούς μήνες που είχε να πληρωθεί. 
Το κράτος, προκειμένου να παρουσιάσει πλεονάσματα, έχει διακόψει τις χορηγίες, τόσο προς το Σικιαρίδειο, όσο και προς πολλά άλλα Ιδρύματα. Δυστυχώς, τα θύματα της ισοπεδωτικής πολιτικής Κυβέρνησης και Ευρωπαίων, είναι οι Έλληνες Πολίτες και πρώτοι από όλους τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

 Δείτε το βίντεο.


Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον συνάδελφο Κοζα και συνάδελφο Στίβενς για την εργασία τους, αλλά, πως μπορούμε να μιλάμε για προσβασιμότητα σε αγαθά και υπηρεσίες σε μια Ευρώπη που μόνο ενωμένη δεν είναι στα θέματα των Α.Μ.Ε.Α.
Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό; Απλά σας ενημερώνω πως από σήμερα 85 ελληνοπούλα, παιδιά με ειδικές ικανότητες που φοιτούν στο Σικιαρίδειο ίδρυμα στο οποίο φοιτά και η κόρη μου, παιδί με σύνδρομο down , δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο σχολείο τους. Η εταιρία η οποία είχε τα σχολικά, έχει μείνει απλήρωτη εδώ και πάρα πολλούς μήνες και έτσι σταμάτησε τα δρομολόγια. 
Οι γονείς έχουν τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, γιατί κάποιοι πρέπει να πάνε στην εργασία τους, ούτε το ωράριο της εργασίας τους ταυτίζεται με το ωράριο του σχολείου. 
Σε αυτό το σχολείο τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες, είναι στα εργαστήρια, προσπαθεί το κάθε παιδί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και να κοινωνικοποιηθεί, και δυστυχώς από σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο.
Η κρατική επιχορήγηση στο εν λόγω ίδρυμα, για φέτος, είναι μηδενική. 
Προκειμένου η Ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πλεονάσματα όπως έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει αφήσει τα άτομα με αναπηρία στο έλεος του Θεού, οι οικογένειες έχουν έρθει σε απόγνωση, γιατί δεν μπορούν να προφέρουν στα παιδιά τους αυτά που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητα. Κάθε φορά που στην Ελλάδα επιβάλλονται περικοπές, τα εύκολα θύματα είναι τα άτομα με αναπηρίες, έτσι ετοιμάζονται τώρα περικοπές και στα αναπηρικά επιδόματα. Πλέον τα Α.Μ.Ε.Α. στην Ελλάδα είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σας ευχαριστώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.