Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Σώστε τα Α.Μ.Ε.Α. από τις πολιτικές που τα εξαθλιώνουν. Βίντεο.

Σε μια ακόμα παρέμβαση προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης κατά την διάρκεια συζήτησης της Έκθεσης σχετικά με τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ στην Ευρώπη. 
Αρχικά αναγνώρισε τα πολλά θετικά μιας Έκθεσης, που πάντως δεν αποφεύγει τις λανθασμένες αναφορές. Στην συνέχεια όμως παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα που απέχει έτη φωτός από την ιδανική. Τόνισε τα πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε να υπάρξει ρητή εξαίρεση τουλάχιστον των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους από τα μνημονιακά μέτρα.

Το κείμενο της παρέμβασης:"Η συγκεκριμένη Έκθεση καταφέρνει να φέρει στο προσκήνιο τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συγχαίρω την συντάκτη για την δουλειά της στον τομέα αυτό. Δυστυχώς όμως στην Ε.Ε δεν απολαμβάνουν όλα τα ΑμεΑ τα ίδια δικαιώματα και η κατάσταση δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες της Ένωσης. Αρνητικότατο παράδειγμα αποτελεί δυστυχώς η Πατρίδα μου η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα, ειδικά αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση, για την οποία η Ένωση δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Από τις μνημονιακές υποχρεώσεις και τις οικονομικές περικοπές δεν εξαιρέθηκαν τα ΑμεΑ. Οι μειώσεις των αναπηρικών συντάξεων, η κατάργηση φοροελαφρύνσεων, οι σκόπιμες μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές, η δυσκολία πρόσβασης σε φάρμακα υψηλού κόστους και η πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας , η έλλειψη ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, η υπολειτουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων των γονέων με ανάπηρα τέκνα, έχουν φέρει τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους σε απόγνωση. Τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι τα ΑμεΑ στην Ελλάδα. Η έκθεση θα ήταν πληρέστερη με μια αυστηρή σύσταση προς τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους δανειστές να εξαιρέσουν τα ΑμεΑ από οικονομικές πολιτικές που τα εξαθλιώνουν και τα οδηγούν στον Καιάδα."
Δείτε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.