Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Φουντούλης Λάμπρος: Ερωτά την επιτροπή για την αντιμετώπιση του σύγχρονου δουλεμπορίου και το ξέπλυμα των εσόδων από αυτό.

Ο Ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης με γραπτή ερώτηση προς την επιτροπή ζήτησε την λήψη μέτρων για να σταματήσει η ύπαρξη και η δραστηριοποίηση των δικτύων του σύγχρονου δουλεμπορίου που έχουν έδρα στην Τουρκία, καθώς και το ξέπλυμα των χρημάτων που προέρχονται από αυτήν την δραστηριότητα, μέσω των τραπεζών που λειτουργούν στα Κατεχόμενα της Κύπρου.
Η ερώτηση:
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα και με ανακοινώσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις πόλεις Ελαζίγκ, Ανταπαζάρ και Χακάρι, ένα διεθνές κύκλωμα εκμετάλλευσης των παράνομων μεταναστών και προώθησης τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το κύκλωμα αυτό αναπτύσσεται διαρκώς, έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο να αποτελεί μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, με την χρήση εξωσυστημικών εναλλακτικών τραπεζικών συστημάτων που εδρεύουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ένωσης, καθώς επίσης και παρατραπεζών με έδρα στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, τα κέρδη από την διακίνηση ανθρώπων "ξεπλένονται" και χρησιμοποιούνται σε άλλες δραστηριότητες. Το πλέον ανησυχητικό είναι πως διαφαίνεται και εμπλοκή κρατικών παραγόντων στην όλη δραστηριότητα.

Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:

1) Γνωρίζει την ύπαρξη και δραστηριοποίηση των εν λόγω δικτύων;

2) Τι μέτρα έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής ώστε να θέσει εμπόδια σε αυτές τις δραστηριότητες σύγχρονου δουλεμπορίου;

3) Σε τι επιπλέον μέτρα προτίθεται να προβεί, ώστε να συμβάλλει στην ολοκληρωτική εξάλειψη των δικτύων αυτών;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.