Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Ερωτά την επιτροπή, για το μνημόνιο και την έρευνα του ΔΝΤ.

Στις αρχές Μαΐου 2015 ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, πέντε χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας από ανεξάρτητη επιτροπή και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος του ταμείου στην κρίση της Ευρωζώνης και γιατί αυτή δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Ιρλανδία.
Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα είναι αντίθετα από αυτά που αναμενόταν. Αφενός το ελληνικό χρέος αυξήθηκε, αφετέρου οι Έλληνες υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, με ταυτόχρονη κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός τους. 
Συνεπώς, το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί, ένα φαύλο οικονομικό κύκλο που ακυρώνει κάθε προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και συνεχώς εξαθλιώνει τους Έλληνες πολίτες.

Το βέβαιο είναι, ότι υπάρχουν ευθύνες φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τα κάκιστα αποτελέσματα της σχεδίασης και εφαρμογής του μνημονίου. Όπως επίσης άκυρη είναι η δικαιολογία, ότι το πρόγραμμα δεν έχει περατωθεί, διότι η εκάστοτε αξιολόγηση καταλήγει πάντα, σε επιβολή νέων, σκληρότερων, μέτρων.
Ερωτάται η Επιτροπή αν θα προχωρήσει σε παρόμοια ενέργεια, ερευνώντας σε επίπεδο θεσμών και αποδίδοντας τις όποιες ευθύνες για την, έως τώρα, αποτυχία του μνημονίου στην Ελλάδα.

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε. α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.