Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ανεργία των νέων. Παρέμβαση του κ.Λάμπρου Φουντούλη στην Ευρωβουλή.

Ο κ. Λάμπρος Φουντούλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έθιξε το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη καταγγέλοντας την στάση της ΕΕ, η οποία δαπανά τεράστια ποσά, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα καθώς δεν δημιουργεί μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά προσωρινές και χαμηλά αμειβόμενες.
"Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα έντονο, ειδικά σε χώρες όπως η δική μου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας των νέων επίσημα προσεγγίζει το 60%, ενώ στην πραγματικότητα ίσως να είναι ακόμα μεγαλύτερο. 
Ακόμα χειρότερα, δεν προβλέπεται αυτή η κατάσταση να αλλάξει σύντομα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, τόσο σε εθνικό, όσο και σε επίπεδο Ένωσης.
Ο λόγος που δεν πιστεύω πως θα αλλάξουν τα πράγματα, είναι η λάθος προσέγγιση που έχουμε απέναντι στο πρόβλημα. Αντί να επιδιώξουμε την δημιουργία μόνιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας, επικεντρωνόμαστε σε μια αμφιβόλου αξίας επανεκπαίδευση, καθώς επίσης και στην δημιουργία προσωρινών και χαμηλά αμειβόμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
Με αυτόν τον τρόπο, τα πραγματικά σημαντικά ποσά που δαπανούνται δεν θα έχουν στο τέλος κανένα αποτέλεσμα, πέρα από το οικονομικό όφελος ορισμένων που παριστάνουν πως ενδιαφέρονται για την λύση του προβλήματος της ανεργίας, ενώ απλά έχουν βρει έναν ακόμα τρόπο για να απομυζούν χρήματα από τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό.

Ευχαριστώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.