Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ποντιακή Γενοκτονία

Οι Πόντιοι παραμένουν ελεύθεροι. Έχουν πάντα οράματα και ελπίδες. 
Τα μαρτύρια και οι διωγμοί, οι σφαγές των Ελλήνων, από Τούρκους. Έσφαζαν, κρέμαγαν, γδέρναν κορμιά. Υπάρχουν πηγές από ιστορικές περιγραφές από τους Πρέσβεις Ευρωπαϊκών κρατών σ΄ όλο τον κόσμο, για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που βασανίστηκαν από Τούρκους. Εξοντωτικές πορείες, βασανιστήρια, βιασμοί. Καμένες εκκλησίες γεμάτες από γυναικόπαιδα. Είναι η τραγική εικόνα αυτής της μεγάλης συμφοράς των Ελλήνων.
Τον Ελληνισμό του Πόντου, που έζησε και μεγαλούργησε επί 3000 χρόνια και πλέον. Και σε αυτά τα εδάφη, οι Έλληνες έζησαν και άφησαν εκεί στα άγια χώματα, αθάνατα μνημεία τέχνης. Έργα που τα θαυμάζει όλος τούτο ο πλανήτης στον οποίο ζούμε. Εμείς οι επόμενες γενιές, από παππού σ’ εγγόνι με όλες τις δυνάμεις μας, δε ξεχνάμε τις ρίζες της γενιάς μας. Αυτές οι ρίζες ποτέ δεν καταστρέφονται. Διότι πάντα θα υπάρχουν μοσχεύματα που συντηρούν, διατηρούν ζωντανό, το ιερό δένδρο των αναμνήσεων.
Το 1913 ο Γερμανός Στρατηγός Λίμαν φον Σάερς. Ο αρχηγός του Γερμανικού στρατού στην Τουρκία. Είναι οι οργανωτές των επιχειρήσεων στην Τουρκία. Το 1914 ξεκαθάρισαν τα Δυτικά Μικρασιατικά παράλια, από Έλληνες εκτός της Σμύρνης. Το 1922 καταρρέει και η Σμύρνη. Η Σμύρνη καίγεται πέρα ως πέρα. 
Η αιματοβαμμένη 19.5.1919 στον Πόντο, έγιναν οι μοναδικές σφαγές. Άρχισαν από τη Σαμψούντα. Κυβερνήτης ο Κεμάλ Ατατούρκ και εκτελεστκό του όργανο, ο Τοπάλ Οσμάν. Ένα σαρκοφάγο θηρίο, με μια ελάχιστη αναπηρία στο πόδι του. Ολίγον εκούτσαινε ο Τοπάλ, για τούτο ονομάστηκε Τοπάλ Οσμάν. Για οικονομία πυρομαχικών, ο λαός σφαγιάσθηκε και κρεμάστηκε, και κάηκε στις εκκλησίες. Έτσι έφευγαν οι πληροφορίες σ’ όλο τον κόσμο εκείνης της εποχής. 
Οι πρεσβείες έδρα είχαν την Σαμψούντα, που τα παράλιά της, τα βρέχει η μαύρη θάλασσα. Έτσι τούτο τα γεγονότα είναι αδύνατον να διαψευστούν. 
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο και σε λίμνες αίματος βυθίζονταν τα σφαγμένα κορμιά. Στα παλαιότερα των υποδημάτων γράφουν οι Πόντιοι, τις ανακοινώσεις, ότι η ποντιακή γενοκτονία δεν θα υπάρχει πλέον στα σχολικά βιβλία της ιστορίας. Και βέβαια ότι δεν θα αναγνωριστεί και διεθνώς η γενοκτονία δεν θα υπάρχουν πλέον στα σχολικά βιβλία της ιστορίας.
Σελίδες που έγραψαν ιστορία θέλουν να λησμονήσουμε. Τούτο όμως ποτέ δεν θα γίνει. Οι παμποντιακές ενώσεις απανταχού της γης, εργάζονται για την διάσωση της Ιστορίας του Πόντου. Ο Έλληνας Πόντιος έχει ένδοξη πορεία στην Ιστορία. 
Οι απόγονοι εκείνων των Ελλήνων του Πόντου, κάνουν τα πάντα για να κρατούν ζωντανή τη μνήμη της τραγωδίας τους. Κρατούν γλώσσα, πολιτισμό, ήθη και έθιμα. Άρα άρχοντες κι αρχοντόπουλα ή μας αναγνωρίσετε επισήμως τη Γενοκτονία του Πόντου ή όχι μας αφήνετε αδιάφορους. 
Οι Πόντιοι παραμένουν ελεύθεροι. Σε όλους τους λαούς σκλάβους των ισχυρών. Εμείς οι Πόντιοι παραμένουμε ελεύθεροι. Οι Πόντιοι έχουν γερό σκαρί, δεν τους αλλάζουν οι καιροί.
Πηγή: fonipeiraioton.gr ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.