Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

TOTAL: Συνεχίζει τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Για ένα τουλάχιστον χρόνο ακόμη η Γαλλική εταιρεία TOTAL θα συνεχίσει τις έρευνες σε γειτονικές περιοχές του τεμαχίου «11» της Κυπριακής ΑΟΖ, μετά και την τροποποιημένη συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας γεωλογικών ερευνών.
Στο τεμάχιο αυτό η TOTAL δεν είχε βρει εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα και είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να αποσυρθεί.
Την τροποποιημένη συμφωνία θα υπογράψει με την εταιρεία την ερχόμενη βδομάδα ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακοτρύπης, όπως δήλωσε στο Reuters.
Οι δύο πλευρές – Kυπριακή Δημοκρατία και TOTAL- συμφώνησαν ότι η υπόθεση «τεμάχιο 10», που είχε δοθεί στην εταιρεία ως αντάλλαγμα στον Β γύρο αδειοδότησης, όταν η τότε κυβέρνηση τροποποίησε την αρχική της απόφαση να της δώσει το «τεμάχιο 9», κλείνει χωρίς γεώτρηση.

Παράλληλα εκποιείται η εγγυητική που είχε καταθέσει η εταιρεία για γεώτρηση μέχρι το 2016 εντός του τεμαχίου «10». Δεν τερματίζεται όμως η συμφωνία για το τεμάχιο «11».

Με βάση πρόβλεψη στην νομοθεσία, στην TOTAL θα δοθεί το δικαίωμα διεξαγωγής γεωλογικών ερευνών σε γειτονικές περιοχές του τεμαχίου «11», περιλαμβανομένου και τμήματος του «8», ώστε να συμπληρώσει δεδομένα της περιοχής και του ενεργειακού δυναμικού του «11».

Πηγή: tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.