Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

O Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, υπέβαλλε χθες 4/3/2015 την κάτωθι ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα: Παιδική εκμετάλλευση.

Η παιδική εργασία είναι ευρύτερα διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών που εργάζονται είναι πάνω από 100 εκατομμύρια. 
Η οικονομική εξαθλίωση, υποθάλπει την ανάπτυξη παράνομων δραστηριοτήτων, σε κάποιες περιπτώσεις, και με την αποδοχή της οικογένειας. 
Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η εκμετάλλευση των παιδιών με ποικίλους τρόπους και η κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. 
Είναι μύθος πλέον η άποψη ότι η παιδική εκμετάλλευση αποτελεί «προνόμιο» των υπανάπτυκτων κρατών. 
Το φθηνό εργατικό κόστος που προσφέρουν τα παιδιά είναι επιθυμητό ακόμη και σε οικονομικά αναπτυγμένες χώρες. Σε Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 5% των παιδιών απασχολούνται σε βιομηχανίες, φάρμες και οικίες ως βοηθητικό και, αρκετές φορές, ως κύριο προσωπικό.
Τεράστιο είναι το πρόβλημα και στην Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων παιδιών ηλικίας 14 χρόνων έχουν εισέλθει στην παραγωγή αν και θα έπρεπε να πηγαίνουν στο σχολείο. 
Ποσοστό 63,4% εργάζεται στην αγροτική παραγωγή, ακολουθεί το εμπόριο και η βιομηχανία.
Ερωτάται η Επιτροπή αν, προτίθεται να αναπτύξει κάποιο μηχανισμό εντοπισμού της παιδικής εργασίας που θα έχει ως βάση την καταγραφή των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της, ώστε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν να επανασχεδιαστεί η αντιμετώπισή της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.