Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

DER SPIEGEL Το χθεσινό εξώφυλλο.

Ο Παρθενώνας, η Άνγκελα Μέρκελ και Γερμανοί της Βέρμαχτ, συνθέτουν το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε χθες, με τίτλο «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη». 
Στο πρωτοσέλιδο βλέπουμε μια από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες των αξιωματικών της Βέρμαχτ, όσο ήταν οι δυνάμεις Κατοχής στην Αθήνα, να ποζάρουν μπροστά στον Παρθενώνα και η συντακτική ομάδα του Spiegel «προσθέτει» στην εικόνα την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Στο άρθρο, αναφέρεται η σημερινή Γερμανία ως «To τέταρτο Ράιχ», ενώ στην εισαγωγή υπάρχει ένα γκράφιτι που παρουσιάζει την κ. Μέρκελ να φέρει το χαρακτηριστικό μουστάκι του Αδόλφου Χίτλερ.
Το άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».


ΣΣ: Η Βέρμαχτ  Deutsche Wehrmacht - Γερμανική αμυντική δύναμη -  ήταν  το όνομα των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων. H Βέρμαχτ αποτελούνταν από τον Στρατό Ξηράς (Heer), το Πολεμικό Ναυτικό (Kriegsmarine) και την Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.