Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Λάμπρος Φουντούλης: Απαράδεκτη η ανοχή στην μαζική εκτροφή κουταβιών στην ΕΕ

Ο Ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης, με γραπτή ερώτηση προς την επιτροπή, έθεσε το θέμα της παράνομης εκτροφής ζώων στην Ευρωπαϊκή ένωση και αναφέρθηκε στο αποτρόπαιο φαινόμενο της μαζικής εκτροφής σκύλων κάτω από τραγικές συνθήκες, που μοναδικό σκοπό έχουν την μεγιστοποίηση του κέρδους των εκτροφείων.
Η ερώτηση:
"Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας(1), δρουν εντός της Ένωσης μεγάλα δίκτυα μαζικής εκτροφής και πώλησης κουταβιών από αναγνωρισμένες ράτσες σκύλων. Συγκεκριμένα, τα δίκτυα αυτά πιθανότατα παραβιάζουν τόσο ευρωπαϊκές οδηγίες όσο και εθνικές νομοθεσίες, στην προσπάθεια τους να αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος. 
Ο τρόπος βέβαια που το επιτυγχάνουν αυτό είναι ιδιαιτέρως απεχθής, καθώς τις ελάχιστες φορές που η αστυνομίες των κρατών μελών έχουν εντοπίσει τέτοιες εγκαταστάσεις, οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων ήταν τραγικές, οι συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες και οι εμβολιασμοί των ζώων εικονικοί. Πέρα από τον πιθανό υγειονομικό κίνδυνο, υπάρχει τεράστιο ζήτημα ηθικής, καθώς θεωρούμε πως τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα ζώα προσβάλλει τις αξίες και τις αρχές της Ένωσης. Όλα αυτά μάλιστα στο βωμό του κέρδους.

Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:

1) Είναι ενήμερη για την ύπαρξη τέτοιων δικτύων;

2) Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να παταχθεί αυτό το φαινόμενο;" 

Λάμπρος Φουντούλης
Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.