Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Στρασβούργο, Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος: Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που ονειρεύεστε;

Στις 10 Μαρτίου 2015 στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα: "Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2016". 
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως και πέρυσι, μέσα από αυτό το κείμενο που ονομάζεται "κατευθυντήριες γραμμές" για τον επόμενο προϋπολογισμό, αναδεικνύεται η έλλειψη κοινής πολιτικής βούλησης των τριών πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Έχουμε το Συμβούλιο, το οποίο χαράζει διαφορετική κάθε φορά πολιτική, χωρίς συνέχεια και χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την Επιτροπή να προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο συνεχές χάος που δημιουργείται από τις διαφοροποιήσεις του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που παραπονιέται γιατί οι προηγούμενοι δύο δεν κάνουν αυτά που λένε.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που ονειρεύεστε; Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της Ευρώπης; 
Κάθε χρόνο στην ίδια συζήτηση, για το ίδιο αντικείμενο, τονίζουμε την τήρηση των δεσμεύσεων και των νομικών υποχρεώσεων από πλευράς του Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να μην υπονομευτεί ούτε να καθυστερήσει η πληρωμή των ενδιαφερομένων. Και μετά, υποκριτικά αλλά με στόμφο, μιλάμε για επενδύσεις, ανάπτυξη, απασχόληση, επιχειρηματικότητα, εσωτερική και εξωτερική αλληλεγγύη.

Ας αφήσουμε κατά μέρους τα ευχολόγια και ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα. Υπάρχουν ακόμα χώρες που μαστίζονται από την κρίση και την φτώχια, Κράτη-Μέλη της Ένωσης της αλληλεγγύης και της ισότητας.


Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής
                                                         Δείτε το Βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.