Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία Γάλλου στρατηγού: To ISIS είναι δημιούργημα των ΗΠΑ

Ο Vincent Desportes είναι ένας Γάλλος στρατηγός με πολλές τιμητικές διακρίσεις, και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Στη Γαλλία, είναι γνωστός κυρίως για το γεγονός ότι αντιτάχθηκε ισχυρά τον Ιούλιο του 2010, στη στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Τώρα επικρίνει και πάλι την στρατηγική των ΗΠΑ «Ποιος είναι ο γιατρός Φρανκενστάιν που δημιούργησε αυτό το τέρας που λέγεται ‘ισλαμικό κράτος’; Ας το πούμε ξεκάθαρα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για τις συνέπειες: Οι Ηνωμένες Πολιτείες το δημιούργησαν, για τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντά τους καθώς και άλλοι το συντήρησαν, οι οποίοι εμφανίζονται ως φίλοι της Δύσης. 
Έχουν υποστηρίξει αυτήν την οργάνωση από την εμφάνισή της και κατόπιν την ενίσχυσαν, αλλά την κύρια ευθύνη την έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
»Αυτή η οργάνωση, με το φανατισμό της, έχει την ικανότητα να προσελκύει θρησκευτικούς οπαδούς, να προβαίνει σε βία και να καταστρέφει.
» Δεν πρέπει να έχουμε άλλο σκοπό από το να καταστραφεί, να εξαφανισθεί.
»Είμαστε βαθιά αλληλέγγυοι, αλλά δεν είμαστε καθόλου υπεύθυνοι. Σαφώς και έχουμε συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, αλλά αυτά είναι έμμεσα. Άλλωστε οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες στην περιοχή αυτή, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, και η στρατηγική μας έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες»
Πηγή: bota.al



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.