Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ιράν: Για την Ελλάδα, πετρέλαιο επί πιστώσει και συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Εγκώμιο για την Ελλάδα, την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της θέση έπλεξε με άρθρο της σήμερα η κυβερνητική ιρανική εφημερίδα "Tehran Times" η οποία εκφράζει την επιθυμία της ιρανικής κυβέρνησης να επενδύσει σε μια νέα στρατηγική συμμαχία με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδος.
"Το Ιράν και η Ελλάδα μπορούν να
Η Ελλάδα ήταν ένας από τους κορυφαίους πελάτες του πετρελαίου του Ιράν πριν από το εμπάργκο στο βαθμό που πάνω από το 50% του συνολικού εισαγόμενου πετρελαίου στην Ελλάδα μέχρι το 2011 προέρχονταν από το Ιράν και επί πιστώσει.
Υπάρχουν δύο δυνατότητες των Χρυσών Πυλών:  Για το Ιράν, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το εμπόριο και την ενεργειακή πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για την Ελλάδα,  το Ιράν αντιπροσωπεύει το εμπόριο και την ενεργειακή πύλη προς τον Περσικό Κόλπο και το Νέο Δρόμο του Μεταξιού.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο  και αυτό είναι ότι μια νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα και το ευρώ. Το Ιράν βρίσκεται σε καλή θέση για να προσφέρει στη νέα κυβέρνηση  μια χείρα βοηθείας, μέσω της ενεργειακής συνεργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς."
Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.