Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πούτιν στην Αίγυπτο.

Στο Κάιρο έφθασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, για μια διήμερη επίσημη επίσκεψη.
Απόψε ο Πούτιν και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, θα επισκεφθούν την Όπερα του Καΐρου. Ενώ αύριο Τρίτη, το πρωί και πριν από την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με τον Αιγύπτιο ηγέτη, ο Ρώσος πρόεδρος, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’
Το Κάιρο του επιφύλασσε μια θερμότατη υποδοχή, με εκατοντάδες πανό να κοσμούν την πόλη με το πορτρέτο του Πούτιν και με την επιγραφή «Καλώς Ήρθατε» σε 3 γλώσσες (αραβικά, ρωσικά και αγγλικά)
Οι δυο Πρόεδροι αναμένεται να συζητήσουν εκτός από τις διμερείς τους σχέσεις, την κατάσταση σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη καθώς και το Παλαιστινιακό ζήτημα.
Η Ρωσία, έχει αποστείλει όπλα στην Αίγυπτο για την καταπολέμηση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Σινά. Οι εμπορικές συμφωνίες είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη με κύριο ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα σε αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ότι οι δυο χώρες σκέφτονται σύντομα να καταργήσουν το δολάριο για τις διμερείς συναλλαγές τους, χρησιμοποιώντας τα εθνικά τους νομίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.