Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Ανέβαλαν τις συνομιλίες με Ρωσία για τη Συρία.

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν συνάντηση με Ρώσους αξιωματούχους που είχε προγραμματιστεί γι’ αυτή την εβδομάδα με θέμα την κατάσταση στη Συρία, καθώς η Ουάσιγκτον εξετάζει την απάντηση της στις καταγγελίες ότι οι συριακές δυνάμεις ασφάλειας χρησιμοποίησαν χημικά όπλα κατά αμάχων την περασμένη εβδομάδα.
Οι συνομιλίες τη Τετάρτη στη Χάγη θα αποτελούσαν έναν ακόμη γύρο αμερικανο-ρωσικών διαβουλεύσεων με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία.
Ανώτερος αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι η αναβολή των συνομιλιών ήταν αποτέλεσμα «των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων» για το πώς η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιδράσει στο θέμα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Πάντως ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γενάδι Γκατίλωφ, δήλωσε ότι η Μόσχα λυπάται για την απόφαση της Ουάσιγκτον.


Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποίησε χημικά όπλα, αλλά η Ρωσία απέρριψε τους εν λόγω αμερικανικούς ισχυρισμούς λέγοντας ότι η Δύση δεν έχει δώσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι έγινε επίθεση με χημικά όπλα.

Στο μεταξύ, για λόγους ασφάλειας, οι εμπειρογνώμονες των ΗΕ δεν επέστρεψαν την Τρίτη σε δεύτερη περιοχή όπου υπάρχουν καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα. Ανακοίνωση των ΗΕ αναφέρει ότι η ομάδα των εμπειρογνωμόνων σκόπευε να επιθεωρήσει άλλη μια περιοχή την Τρίτη, αλλά μετά την επίθεση ακροβολιστών σε βάρος ενός εκ των οχημάτων της αποστολής του ΟΗΕ τη Δευτέρα, η ομάδα αποφάσισε ότι θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη πριν πραγματοποιήσει νέα επιθεώρηση, έτσι ώστε «να βελτιωθούν οι συνθήκες ετοιμότητας και ασφάλειας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Πηγή: voanews.com

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.