Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μάνη: Θερμή υποδοχή στον Ηλία Κασιδιάρη. Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Ήρωα Μανιάτη Λγό (ΜΧ ) Σταυριανάκο Σωτήριο. Φωτογραφίες και βίντεο.

Με μία σεμνή τελετή που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Σκουταρίου, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου, στη γενέτειρά του, στο Σκουτάρι Λακωνίας.
Ο Λάκωνας εθνομάρτυρας έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο, στις 16 Αυγούστου 1974, στη μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.
Όπως κάθε χρόνο, η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του πεσόντος Ήρωα με κατάθεση στεφάνου.
Φέτος, εκ μέρους της Τ.Ο. Μάνης και της Τ.Ο. Σπάρτης που είχαν μια δυναμική παρουσία, στεφάνι κατέθεσε ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης.Στην τελετή παρευρέθησαν και οι δυο κόρες του Λοχαγού Σταυριανάκου, καθώς και αρκετά μέλη της οικογένειας του Ήρωα.
Τη μνήμη του τίμησαν επίσης οι οπλίτες της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν μαζί του, Ηλίας Στρατηγάκος και Αντώνης Δούλας.

 Αξίζει να σημειωθεί πως το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής έγινε δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη από τους παρευρισκόμενους, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης καταχειροκροτήθηκε τόσο κατά την κατάθεση στεφάνου, όσο και στις επαφές του με το κόσμο.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μια ιδιαίτερη θερμή συνομιλία με τους βετεράνους της ΕΛΔΥΚ.
Αρνητική εντύπωση έκανε η απουσία της πολιτείας με μόνη εξαίρεση την παρουσία του Λάκωνα υφυπουργού εθνικής άμυνας Δαβάκη Κωνσταντίνου και της βουλευτού Πατριανάκου Φεβρωνίας, που μάλλον ήταν σε ιδιωτική παρουσία παρά σε επίσημη, τιμώντας έναν ηρώα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας καθήμενοι λες και παρακολουθούσαν κάποιο θεατρικό και χωρίς ένα τυπικό στρατιωτικό άγημα να αποδώσει τιμές.
Ο υφυπουργός αν δεν είχε την δυνατότητα να απαιτήσει την παρουσία ενός αγήματος (αυτές τις ημέρες τα βλέπουμε παντού μέχρι και σε εμποροπανηγύρεις) στη μνήμη ενός Έλληνα αξιωματικού που έπεσε μαχόμενος για την πατρίδα και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, τουλάχιστον έπρεπε να συνοδευόταν από τους επιτελείς του.


Έπρεπε τουλάχιστον να πουν δυο λέξεις όταν τους ζητήθηκε από τους οργανωτές, για όλους αυτούς τους ήρωες που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο και η Ελληνική πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει τις θυσίες τους λες και ήταν ανύπαρκτοι και η εισβολή των Τούρκων δεν έγινε ποτέ, με το φάκελο της Κύπρου να μην ανοίγει και η προδοσία να συνεχίζεται από το 1974 μέχρι σήμερα, αλλά όπως είπε στη βουλή προ ημερών ο άλλος Λάκωνας υφυπουργός, ¨ο φάκελος είναι περιττό να ανοίξει γιατί ο Ελληνικός λαός γνωρίζει τι έγινε…¨
Η Χρυσή Αυγή τιμά στο πρόσωπο του Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου όλους τους αγωνιστές που πολέμησαν στη μαρτυρική Κύπρο και κάνει ανοικτή πρόταση :
στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το ανακαινισμένο περιβολάκι στο Γύθειο να μετονομαστεί σε πάρκο ηρώων και να τοποθετηθούν εκεί οι προτομές όλων των μανιατών ηρώων,
στον υφυπουργό, να τροποποιήσει την εγκύκλιο για την στρατολογία των μανιατών ώστε αυτοί να κατατάσσονται σε όλα τα όπλα και όχι μόνο στο ΣΕΜ
και τέλος, σε όλους τους πολιτικούς και δημοτικούς παράγοντες, σε τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης να δίνετε η αίγλη που αρμόζει.

Στα «νερατζομαγειρέματα» στο Γύθειο ήταν ο 20πλάσιος κόσμος με αφίσες, μουσικές, επιδείξεις και μια αξιοθαύμαστη κινητοποίηση όλων των τοπικών παραγόντων.
Χρειάζονται και αυτά, αλλά εξίσου χρειάζονται και οι εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες των Ελλήνων για μια κυρίαρχη και ελεύθερη Ελλάδα ώστε σήμερα να τρώνε όλοι ήσυχοι το νεραντζάκι τους παρακολουθώντας τουρκικά σήριαλ.

Λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!


Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.