Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Συρία: Κανένα σημάδι ζωής από τους απαχθέντες Μητροπολίτες.

Η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες, από τους φανατικούς ισλαμιστές. 
Προσπάθειες γίνονται για να υπάρξει επικοινωνία με τους δύο ιεράρχες.
Την ίδια στιγμή ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος έστειλε επιστολές προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με στόχο την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.
Στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Ρωσίας αναφέρεται πως στις επιστολές ο κ. Κύριλλος ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας γνωρίζει τι σημαίνουν ανθρώπινος πόνος και δεινά και υποστηρίζει σθεναρά το ιερό δώρο της ζωής», αναφέρεται στις επιστολές, ενώ στη συνέχεια αφού αναλύει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απαγωγή, παρουσιάζει το προφίλ των δύο ιεραρχών και δηλώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας αντιστέκεται σε κάθε πράξη η οποία θέλει να τρομοκρατεί τον ειρηνικό λαό και τις θρησκευτικές κοινότητες.



Σύμφωνα με στελέχη του ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι απαγωγείς δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία όπου επί αιώνες συμβιώνουν αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη από την πλευρά των Συροϊακωβιτών, πρόκειται για Τσετσένους οι οποίοι επί μήνες βρίσκονται στην περιοχή και δρουν ανεξέλεγκτα.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους και όπως φαίνεται η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις.
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.