Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ηλεία, Κρέστενα: Οι μαθητές έκλεψαν την παράσταση ...στην τέχνη. 8ο φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης.

Ίσως το πιο επιτυχημένο από τις οκτώ διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ήταν το φετινό φεστιβάλ μαθητικής δημιουργικής έκφρασης που έλαβε χώρα χθες στην Κρέστενα, στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας. 
Εκατοντάδες μαθητές από 40 γυμνάσια και λύκεια του νομού Ηλείας, παρουσίασαν την δική τους άποψη για την τέχνη. 
Και η τέχνη χθες είχε πολλές εκφράσεις για τους μαθητές, διευρύνοντας το φάσμα των δράσεων του φεστιβάλ, ξεφεύγοντας από αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Οι μαθητές πέρα από τη μουσική και το χορό, τα οποία ως τομείς εξελίχθηκαν και παρουσιάστηκαν εξαιρετικές εμπνεύσεις, 
πέρασαν και σε άλλες μορφές τέχνης, όπως η κομμωτική, το μακιγιάζ ή ακόμα και το όχι και τόσο διαδεδομένο στην περιοχή body painting.
Για περίπου τέσσερις ώρες όλοι οι μαθητές έδωσαν την ψυχή τους για την εκδήλωσή αυτή, η οποία δεν είχε ως στόχο να βραβευτεί ο καλύτερος, αλλά όλοι μαζί να αναδείξουν την δική τους άποψη για την τέχνη και τον πολιτισμό. 
Το μεγάλο αμφιθέατρο της Γιορτής Σταφίδας, δίπλα στο στάδιο της πόλης, αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τους εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν είτε παρουσιάζοντας το έργο τους, είτε στηρίζοντας τους φίλους και συμμαθητές τους. 
Εκεί στη μεγάλη σκηνή οι μαθητές παρουσίασαν χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους, από τα συρτά και τα καλαματιανά, έως το σύγχρονο zumba και το dance aerobic. Ερμήνευσαν διαχρονικά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, σύγχρονες επιτυχίες, ενώ κάποιοι παρουσίασαν και δικές τους μουσικές δημιουργίες ξεσηκώνοντας σε ρυθμούς metal το κοινό. 
Στις αίθουσες που βρίσκονται στο χώρο, φιλοξενήθηκαν άλλες μορφές τέχνης. 
Οι μαθητές πραγματοποίησαν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, ενώ υπήρξαν και δημιουργίες καλλιτεχνικές που αφορούν το ίντερνετ. 
Ακόμα παρουσιάστηκαν τεχνολογικές κατασκευές, μακέτες και άλλες εργασίες που οι μαθητές δημιούργησαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. 
Σε έναν άλλο χώρο στις ίδιες αίθουσες οι μαθητές κυρίως των επαγγελματικών σχολείων παρουσίασαν μια άλλη πτυχή της τέχνης που αφορά τη μόδα. Αρκετές μαθήτριες αποτέλεσαν τα μοντέλα για να δημιουργήσουν οι συμμαθήτριές τους νυφικό μακιγιάζ ή να παρουσιάσουν εντυπωσιακές δημιουργίες body painting. 
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Πύργου, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Λύκεια Πύργου, 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 1ο, 2ο, 3ο Αμαλιάδας, 1ο, 2ο Λύκεια Αμαλιάδας, 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Γυμνάσια Ανδραβίδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βασιλακίου, Βουνάργου, Ζαχάρως, Κρεστένων, Λαμπείας, Λάλα, Πελοπίου, Ανδρίτσαινας, Επιταλίου, Καλλιθέας, Μακρισίων, Πελοπίου, Σαβαλίων, Μυρτιάς, Λύκεια Κρεστένων, Λαμπείας, Βασιλακίου, Ανδρίτσαινας, Βουνάργου, Λάλα, Ζαχάρως, Γαστούνης, ΕΠΑΣ Πύργου και Αμαλιάδας, ΕΠΑΛ Κρεστένων, Λεχαινών. Η εκδήλωση έκλεισε με τους μαθητές όλων των σχολείων να χορεύουν «ο πιο καλός ο μαθητής» στην σκηνή του αμφιθεάτρου.
Πηγή: ilialive.gr του Γιάννη Σπυρούνη

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.