Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ρωσία: Γιορτάζουν τα 1150 χρόνια από την ίδρυση του κράτους. Νέα έκδοση του πρώτου ρωσικού Χρονικού NESTORS KRÖNIKA.

Φέτος στη Ρωσία γιορτάζουν πλατιά τα 1150 χρόνια από την ίδρυση του ρωσικού κράτους.
Η χρονολογική μέτρηση της ρωσικής κρατικότητας αρχίζει από το 862 - έτος ανόδου στον πριγκιπικό θρόνο του Νόβγκοροντ του Βαράγγου Ρούρικ (Varangian Rurik).
Τελευταία παρουσιάστηκε μία νέα έκδοση ενός Χρονικού, όπου βρίσκουμε την πρώτη γραπτή αναφορά για αυτό το γεγονός. 
Γίνεται λόγος για το Χρονικό του μοναχού Νέστορα NESTORS KRÖNIKA. Το βιβλίο αυτό είναι πλούσια φιλοτεχνημένο: επιχρυσωμένο εξώφυλλο, δερμάτινη θήκη και με εικόνες του ζωγράφου Μιουντ Μέτσεφ (Myud Mechev). 
Για να αποδόσει το πνεύμα εκείνης της εποχής ο ζωγράφος επέλεξε το στυλ παλαιάς μινιατούρας βιβλίου - 150 γραφικές εικόνες σκαλισμένες στο μέταλλο. 
Με την ίδια τεχνοτροπία ο Μέτσεφ είχε φτιάξει τις εικόνες για το καρελο-φινλανδικό έπος «Κάλεβαλα», που εκδόθηκε το 1975 στη Φινλανδία. Για αυτό το έργο του ο ζωγράφος τιμήθηκε με το ανώτατο παράσημο της Φινλανδίας- το παράσημο του Τάγματος White Rose πρώτης τάξης.

Να, τι είπε ο Μιουντ Μέτσεφ στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» για τη στάση του απέναντι στην άνοδο του εκπροσώπου των Βαράγγων στον πριγκιπικό θρόνο του Νόβγκοροντ το 862.
- Για μένα το νόημα αυτού του γεγονότος συνίσταται στο ότι στη χώρα μας ήρθε ο Νόμος. Ήρθαν νέοι κανόνες και νέα τάξη των πραγμάτων. Με άλλα λόγια, επικράτησε ο πολιτισμός. Στη χώρα άρχισε να κυβερνά ο Νόμος.
Πηγή: ruvr.ru Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον Εκδοτικό Οίκο "Vita Nova"

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.